Sorting by

×

Wat flik jij nou, New York Pizza op de Schiedamseweg?

We hadden een idee voor een nieuwe rubriek op 010web. Recensies over de afhandeling van thuisbezorgde maaltijden in Rotterdam. Leuk, een nieuwe rubriek voor op de website en op Facebook en nog lekker eten ook. Twee vliegen in één klap. Helaas ging het meteen de eerste keer al fout en was bij ons alle enthousiasme in één keer weg.

Met de complete redactie streken we op een mooie zaterdagavond neer op het woonadres van één van de redactieleden en besloten vertrouwd te beginnen met New York Pizza op de Schiedamseweg in West. Vertrouwd, want eigenlijk deden we dat al jaren, alleen niet op de Schiedamseweg, maar bij NYP op de Schieweg in Noord. Eigenlijk wisten we dus de uitkomst al. Dat ging al jaren goed. Nu weken we uit naar de Schiedamseweg omdat die vestiging relatief nieuw (sinds begin 2023) is en zowat om de hoek van ons eetadres zit. Oké, de vorige keer dat we daar bestelden waren ze een uur te laat met afleveren, maar een incidentje kan gebeuren toch?

We plaatsten onze bestelling om 19:15. De order werd door ons betaald en door NYP bevestigd. Dat laatste met de mededeling dat het zo’n 40 tot 60 minuten kon duren voordat we de eerste hap in onze pizza’s zouden kunnen zetten.

Meer dan een uur ging voorbij. Geen pizza. Normaal gesproken hadden we nog wel even gewacht, maar tijdens het wachten moesten we wel steeds denken aan de vorige keer Schiedamseweg… een uur te laat… dat wilden we deze keer niet. Voor alle zekerheid maar even bellen.

“Nee, er was niets fout gegaan, alles komt goed. Binnen een een kwartier zou de bestelling afgeleverd worden, de pizza’s waren al zowat onderweg”. Oké, kan gebeuren, we wachten wel. Maar toen er ruim een half uur voorbij was, begonnen onze magen toch wel wat harder te knorren. Het was immers al tegen 21.00 uur. Maar weer eens even bellen: “Oh,” vertelde de stem aan de telefoon, “dan is er vast iets niet helemaal goed gegaan. Ik ga even kijken”. Na een tijdje kwam hij terug aan de lijn. Het speet hem erg, maar er was ineens een spoedbestelling voor twintig pizza’s tussendoor gekomen. “Wacht nog even een half uurtje en dan zijn ze er”.

Tsja, we hebben gewacht, wat moet je anders? Maar tegen tienen waren er nog steeds geen pizza’s. Ondertussen hadden we tijd gedood met het lezen recensies over NYP Schiedamseweg en waren daar stevig van geschrokken. Pizza nooit ontvangen, pizza’s wel ontvangen maar ze waren aangebrand, personeel scheldt je uit als je klaagt. Het deed ons allemaal even slikken. Kort voor sluitingstijd om 22.00 uur belden we voor de laatste keer. De medewerker wilde nog gaan uitzoeken wat er aan de hand was, maar na bijna drie uur wachten en niets te eten hebben besloten we de bestelling te annuleren en ons geld terug te vragen. Bij dat laatste zou het volgens NYP drie dagen duren voordat we ons geld terug hadden.

Een recensie op Internet had ons er al voor gewaarschuwd: “Geld nooit teruggekregen”. En inderdaad, tijdens het typen van dit stukje, bijna twee weken later, staat het geld nog steeds niet op onze rekening. Klagen kan alleen via New York Pizza landelijk en het enige dat zij kunnen doen is tegen je zeggen dat het zo naar voor je is (wisten we al) en je klacht doorsturen naar de franchise ondernemer met het vriendelijke verzoek te reageren. Die in dit geval dus, ondanks de beloftes van het hoofdkwartier, gewoon niet meer reageert. Laat staan je geld terugstort.

We hadden dus graag pizza’s en hun bezorging en in de toekomst nog meer thuisbezorgingen getest, maar na New York Pizza op de Schiedamseweg hadden we ineens al gegeten en gedronken. Althans, was dat maar waar. De rubriek is bij deze gelijk weer opgeheven 😉

Updates
Op onze Facebookpagina plaatsen we eventuele updates bij dit bericht zodat iedereen de laatste stand van zaken kan lezen. Eerlijk is eerlijk…

Schuiven naar boven