Sorting by

×

Eigen kunstwerk voor Faas Wilkes

En opnieuw wordt een nieuw icoon toegevoegd aan het Oude Noorden. Op de hoek van de Wolstraat, aan de Rotte, zal een indrukwekkend portret van de legendarische voetballer Faas Wilkes worden onthuld. Vanaf deze locatie kijkt hij uit over het water naar het Schuttersveld, waar hij als kind zijn eerste voetbalpassen zette. De presentatie van dit kunstwerk zal zijn op de geboortedag van Faas, die geboren is in Crooswijk en opgroeide in Het Oude Noorden. Hij zou op 13 oktober 100 jaar oud zijn geworden.

Op vrijdag 13 oktober, vanaf 14.00 uur, nodigt Het Noorderdicht u van harte uit om dit kunstwerk van muralist Ricardo Van Zwol te komen bewonderen. Het programma zal onder andere een gesprek bevatten tussen Sander de Kramer en Michael Wilkes, de achterkleinkinderen van Faas Wilkes, en bijdragen bevatten van journalisten Emile Schelvis en Jan D. Swart. Daarnaast kunt u genieten van muziek, verzorgd door Dick Ronteltap en van een poëtische ode door Mark Boninsegna. Voor de liefhebbers staat er een barista klaar om koffie (en thee, warme chocolademelk) te serveren naast een prachtige tent op de stoep.

Het Noorderdicht nodigt u van harte uit om samen met hen deze Rotterdamse legende te eren!

Schuiven naar boven