Sorting by

×

Nieuw kunstwerk van Madelon Hooykaas voor Nesselande

Er is een nieuw kunstwerk in Nesselande: “Zicht op Wind” van kunstenaar Madelon Hooykaas. Het bevindt zich aan de Kretalaan op het strand van Nesselande en is een stoere windwijzer met een blauwe lichtring die het Nieuw Amsterdams Peil (NAP) aangeeft. Het kunstplan voor Nesselande is ontwikkeld bij de aanvang van de bouw en er is door Buyk Constructies en de gemeente Rotterdam samen met de kunstenaar hard gewerkt om dit kunstwerk te realiseren.

Madelon Hooykaas (1942) is een beeldend kunstenaar en filmmaker die in Rotterdam opgroeide. Met haar pionierswerk, vaak in samenwerking met Schotse kunstenaar Elsa Stansfield (1945-2004), heeft ze een alomvattende kunstpraktijk ontwikkeld waarin water en licht, herinnering en aanwezigheid, en fysiek en menselijke landschappen terugkerende thema’s zijn.

Foto: BKOR archief

Schuiven naar boven