Sorting by

×

Dit weekend Ketels aan de Kade

Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus vindt de achtste editie plaats van Ketels aan de Kade; hét culinaire festival in Historisch Delfshaven waar het stadsverleden tot leven komt.

Op vrijdag (17.00 – 23.00) is de muzikale opening. Lokale muzikanten en andere talenten zullen in bootjes in de Kolk varen en/of optreden op het Piet Heynsplein. Je kunt onder meer een speciale Rotterdamse rondvaart-proeverij boeken. De openingsavond eindigt met een concert van 50% Convoi Exceptional met Joris Lutz op het plein.

Op zaterdag (14.00 – 23.00) is er onder meer een Rotterdamse bierproeverij, met negen Rotterdamse bierbrouwers en een geschiedenisquiz onder leiding van Jack Kerklaan, zijn er exposities en is er een heus dorpsfeest met live muziek van Pierre van Duijl en zijn dochters, wereldmuziekband Kasba en DIT.

Het festival sluit zondag af met van 11.00 tot 18.00 uur een ambachtelijke foodmarkt, historische exposities & demonstraties, rondleidingen, historische figuren, kinderactiviteiten en veel muziek. Met Middeleeuwse troubadours en historische zakkendragers. Je kunt broodjes bakken, een piratenboot bouwen en naar historische verhalen van Joris Lutz luisteren.

Kijk hier voor het volledige programma!

Schuiven naar boven