Terrassen rondom de Rotte plasticvrij
Geen rietjes, honingstaafjes of koekjesverpakkingen meer bij uw drankje op het terras. Zeven horecazaken bij de Rotte stoppen met het gebruik van wegwerpplastic. Hiermee willen ze voorkomen dat het plastic de natuur in waait.
Zeven horecazaken rondom de Rotte zijn helemaal gestopt met wegwerpplastic op het terras. Nog negen andere hebben stappen in die richting gezet. Zij krijgen het stempel: ‘Op weg naar plasticvrij.’ Reinbert Sneep is de eigenaar van restaurant Destino. Hij vertelt waarom zijn restaurant is gestopt met wegwerpplastic. ‘Ik vind het belangrijk om bewust te zijn van de producten die we gebruiken. Als ik tachtig aubergines bestel, dan hoef ik die niet allemaal los verpakt in plastic. Dat is toch nergens voor nodig?’
‘Als we ’s ochtends bij het restaurant komen, dan drijft er allemaal troep in het water. Dat ontsiert de boel. En het is ook niet zomaar verdwenen. We kunnen dat afval samen verminderen, dus dat doen we graag. Suikerzakjes vervangen we voor een potje suiker. Ziet er ook nog eens leuk uit. Voor kinderen gebruiken we milieuvriendelijke rietjes. Het is fijn dat de kleine dingetjes nu niet meer in het water waaien.’
Strijd tegen de plasticsoep
Het verminderen van plasticgebruik is belangrijk. Bijna 30% van al het plastic dat wordt aangetroffen aan de Nederlandse kust is wegwerpplastic. Denk hierbij aan rietjes, flesjes, plastic bekers en verpakkingen. Wegwerpplastic is licht van gewicht en kan makkelijk wegwaaien. Plastic dat de natuur in waait of in de Rotte terechtkomt, belandt uiteindelijk in zee.
Plasticvrije evenementen
Steeds meer ondernemers in Rotterdam verbannen wegwerpplastic. Ook de organisatoren van evenementen vinden het belangrijk om duurzaam te werk te gaan.
Bron: Rotterdam.nl