Sorting by

×

Zwart Janstraat definitief eenrichtingsverkeer

De Zwart Janstraat in het Oude Noorden wordt definitief eenrichtingsverkeer. De pilot van de afgelopen tijd heeft duidelijk gemaakt dat met het eenrichtingsverkeer de verkeersveiligheid voor fietsers, voetgangers en automobilisten flink is verbeterd. Hierdoor is het onder andere fijner winkelen in een van de drukste winkelstraten van Rotterdam.

Wethouder Vincent Karremans: “Ik ben positief over de resultaten van de pilot, vandaar dat we het eenrichtingsverkeer nu definitief maken. Het deelnemen aan het verkeer is daar nu een heel stuk veiliger. In omliggende straten, zoals de Gerald Scholtenstraat, is echter gedurende de duur van de pilot meer overlast van verkeer ervaren. Ik heb daarom ook besloten maatregelen te nemen om die overlast aan te pakken. Daarnaast ga ik kijken of het mogelijk is om de Zwart Janstraat op afzienbare termijn deels te herinrichten om de straat voor verkeersdeelnemers, winkelend publiek, wijkbewoners en ondernemers mooier en prettiger te maken.”

Extra maatregelen
Om de overlast in de omliggende straten te verminderen zijn er al en worden er meer extra maatregelen genomen.

Schuiven naar boven