Sorting by

×

Waarom moet bij dit artikel nu ’n foto van de Dakakker NRC?

DakAkker, een stadslandbouwdak op het Schieblock, is boos op NRC. Ze reageerden afgelopen maandag via Twitter nogal geïrriteerd op een ‘negatief’ artikel van NRC over groene daken. In het bericht, wat met name over sedumdaken gaat, wordt een foto van de DakAkker gebruikt. Maar die is volgens hen onterecht bij het artikel geplaatst.

In het artikel worden groene daken kritisch onder de loep genomen. Vooral de zogenoemde voordelen van sedumdaken – daken waarop onderhoudsvrije vetplanten staan die zich goed weren tegen droogte – worden hier flink in twijfel getrokken.

Over de inhoud van het artikel is weinig discussie. De ergernis vanuit de DakAkker ligt vooral bij het gebruik van hun groendak als foto bij dit onderwerp.

“Ook wij zijn sceptisch over de waarden van sedumdaken”, vertelt Emile van Rinsum, directeur Rotterdams Milieucentrum. “Met name deze daken zijn gefinancierd door de gemeente. Dat is jammer, want de groenedakensubsidies hadden veel beter kunnen worden ingezet voor groene daken die echt iets opleveren.”. Aldus van Rinsum tegen Open Rotterdam.

Bron: Open Rotterdam

Schuiven naar boven