Sorting by

×

Precies wat Crooswijk nodig had, een hotel en een koffiebrander… uhh…

Het zoveelste voorbeeld van Crooswijkse inwoners en ondernemers die zich verjaagd voelen. Als je de geschiedenis van de wijk bekijkt is dit nooit anders geweest. In veel gevallen was dit gevoel ook terecht, zo bleek later.

Aan de Linker Rottekade in Crooswijk moesten bewoners en ondernemers plaatsmaken voor (sociale) (huur)woningen in de bestaande panden, al geruime tijd zijn de verbouwingen van die panden daarvoor aan de gang. Bijna niets was mogelijk voor met name de bestaande ondernemers en zij moesten het veld ruimen. Een café dat er stond moest de werkzaamheden na decennia trouwe dienst voorgoed beëindigen. Maar wie schetst de verbazing van velen toen onlangs ineens bleek dat er een hotel en een koffiebranderij gepland zijn op die plek?! Volgens de verhuurder gaan mensen van buiten de stad mijlenver omrijden om er van een bakje koffie te gaan genieten.

Volgens de wooncorporatie is de communicatie niet helemaal goed gegaan en zijn ze geschrokken van de heftige reacties. Ze vragen zelfs hoe het de volgende keer beter kan. Hoezo de volgende keer? Dit was al de volgende keer en klaarblijkelijk ging het na decennia aan ‘verkrommunicatie’ wederom niet beter!

Schuiven naar boven