Sorting by

×

Dit zijn de 1150 doden na het bombardement

82 jaar na het bombardement op Rotterdam is er eindelijk een officiële lijst van slachtoffers. Tussen 10 en 14 mei 1940 zijn 1150 doden gevallen door bombardementen en oorlogshandelingen. Ook Duitse militairen tellen mee. Op dinsdag 12 april 2022 is de lijst met namen gepubliceerd.

Het onderzoek van Stichting Voorouder naar de namen van de slachtoffers is uitgevoerd samen met het Stadsarchief Rotterdam. Ieder jaar op 14 mei herdenkt Rotterdam de verwoesting van de binnenstad. In de Laurenskerk worden alle namen van de slachtoffers opgelezen en herdacht.

Na het achterhalen van de namen wordt nu gewerkt aan het verder verzamelen van verhalen over en fotomateriaal van de slachtoffers. Heeft u een verhaal en/of beschikt u over fotomateriaal dan kunt u contact opnemen met Stichting Voorouder.

De lijst met 1150 slachtoffers staat hier.

Schuiven naar boven