Sorting by

×

Eendjes voeren vanaf 1 juli in Rotterdam waarschijnlijk verboden

Vanaf 1 juli mogen Rotterdammers als het aan het stadsbestuur ligt geen stadsdieren, zoals eenden en andere vogels meer voeren. Rotterdam wil met deze maatregel de overlast en gezondheidsproblemen die het voeren veroorzaakt terugdringen.

Het grote probleem is dat een deel van de etenswaren die de dieren toegeworpen krijgen heel ongezond is voor vooral vogels. Zo zit er in het brood veel zout, waardoor dieren ziek worden en (eerder) sterven.

Het besluit moet in juni nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad, maar het idee voor een voederverbod komt uit een door de raad aangenomen motie.

Wie de dieren voert riskeert een boete. Het verbod geldt niet in particuliere tuinen en voor boswachters die in strenge winters de vogels bijvoeren.

Schuiven naar boven