Sorting by

×

Wij zoeken spulletjes, wie kan ons helpen?

Op 1 mei a.s. wordt de nieuwe woonvoorziening ‘De Limani’ in Prinsenland geopend. Op deze locatie komt er ook een ‘Groene Dagbesteding’, verderop kun je lezen wat dit precies inhoudt.

Voor de ‘Groene Dagvoorziening’ zijn we op zoek naar spulletjes en we hopen dat jij ons hierbij kunt helpen.

Wat zoeken we?
Je moet dan denken aan tuinstoelen en een tuintafel, tuingereedschap: Kleine harken, grote harken, schoppen, schepjes, gieters, tuinslang, laarzen, noem maar op. Maar ook dingen als (stekken van) tuinplanten of struikjes, kamerplanten of stekken hiervan, plantenpotten, vazen, rieten manden etc.

Ook zou het leuk zijn als iemand nog een leuke (retro)lamp of een bureaulamp heeft staan. Maar ook: Oude schilderij- of fotolijsten, fruitschalen, wekpotten, gezelschapspellen, boeken, elpees, een draaitafel met boxen, tijdschriften, resthout, hamers en zagen.

Waar inleveren?
Het is een hele verlanglijst, dat weten we, maar als het toch allemaal niets staat te doen op zolder of in de schuur, je zou ons en de toekomstige bewoners er heel erg blij mee maken! Je kunt de spulletjes als je ze hebt vanaf 4 april aanbieden bij:

Humanitas Akropolis
Sandra van der Blink/winkeltje
Achillesstraat 290 in Rotterdam 110-Morgen

of

Humanitas Welzijn en Hulpverlening
Annemieke Post
Pieter de Hoochweg 110 in Rotterdam Delfshaven

Wat is het?
Het voormalig schoolgebouw aan de Laan van Oud Kralingen nummer 50 wordt verbouwd tot een kleinschalige, zelfstandige woonvoorziening. Deze locatie, met de naam ‘De Limani’ gaat vanaf 1 mei 2022 een veilige plek bieden aan zestien Rotterdammers, die in het dagelijks leven een steuntje in de rug nodig hebben.

Doelgroep
Bij deze toekomstige bewoners is er sprake van GGZ-problematiek, en/of alcohol/softdrugs verslaving. Hiervoor biedt Humanitas 24-uurs begeleiding op de locatie waarbij ondersteuning en zorg geboden wordt op verschillende leefgebieden, zoals zelfzorg en gezondheid, sociaal persoonlijk functioneren, dagstructuur/dagbesteding, administratie en financiën. Afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt.

Dagbesteding
Op dezelfde dag opent ook de ‘Groene Dagbesteding’ op deze locatie. Dit is een vorm van dagbesteding waarin de cliënt een zinvolle dag beleeft in een groene omgeving. Voor deze cliënten willen wij een groene omgeving creëren waarin zij de mogelijkheid hebben om samen de moestuin te verzorgen, fruit en bloemen te plukken en creatief bezig te zijn. Hiermee willen wij het welzijn van de cliënten bevorderen. Hieraan gaan niet alleen cliënten van de woonlocatie deelnemen, maar ook externe cliënten uit Rotterdam, in de doelgroep ouderen.

Schuiven naar boven