Sorting by

×

Bewoners Burgemeester Roosstraat nu echt in de kou gezet?

Eerst zou de sloopkogel door hun huizen in de Burgemeester Roosstraat (Oude Noorden) gaan, maar dat konden de bewoners voorkomen. Nu drastische renovatie noodzakelijk is, zijn ze in gesprek om de huizen aan te kopen. Maar de vraagprijs van 1,5 miljoen blijkt een onhaalbare kaart. Op 27 juli moeten ze daarom hun huizen uit.

Voor hen zijn de huizen veel meer dan een stel bakstenen. Jarenlang hebben ze, sinds het voorkomen van de sloop in de jaren negentig, de panden onderhouden. Met veel liefde. Onderling hebben de bewoners een hechte band en velen wonen er al tientallen jaren.

Lees het hele verhaal en de interviews met de bewoners bij RTV Rijnmond: https://www.rijnmond.nl/nieuws/1467294/rotterdammers-uit-oude-noorden-staan-in-juli-op-straat-door-te-dunne-portemonnee

Schuiven naar boven