Sorting by

×

Correctpand in noord nu helemaal weg

Wie nog eens een keertje naar het ‘Correctpand’ had willen kijken, voordat het helemaal gesloopt is, komt bedrogen uit. Afgelopen week werd het laatste restje met de grond gelijk gemaakt.

De sloop zorgde de afgelopen weken voor veel bekijks en en om de paar minuten verscheen er dagelijks wel een fotograaf ten tonele. Klaarblijkelijk huisden er veel herinneringen aan het pand op deze plek en- laten we eerlijk zijn- wie kocht er nou niet ooit apparatuur of geluidsdragers? Menig eerste tv-toestel, singletje of CD is op deze plek aangeschaft.

Vóór Correct kon je op deze plek naar de bioscoop. Het Victoria theater huisde er voordat de electronica gigant er, begin jaren zeventig, zijn intrek nam. Ook daaraan worden in diverse Facebookgroepen en op Facebookpagina’s de nodige herinneringen opgehaald.

Misschien een teleurstelling voor degenen die van plan zijn te gaan wennen aan dit nieuwe ‘plein’ in noord, maar verderop dit jaar zal begonnen worden met de bouw van 83 appartementen op deze plek. De V-vorm, die de plek kenmerkt, zal bij de bouw gehandhaafd blijven.

Schuiven naar boven