Sorting by

×

Gratis parkeervergunning voor zorgverleners

Voor zorgverleners in Rotterdam is een gratis parkeervergunning beschikbaar die vanaf 8 december 2021 tot en met 28 februari 2022 voor de hele stad geldt.
Deze kan worden aangevraagd op de pagina Parkeren zorgverleners. Na controle, akkoord op de gestelde voorwaarden en ontvangst van de toekenningsbrief is de vergunning meteen actief.

Vraag hier uw vergunning aan

Het kan zijn dat u al eerder gebruik gemaakt heeft van de tijdelijke parkeervergunning. Als u hier weer gebruik van wilt maken is het belangrijk dat u de vergunning opnieuw aanvraagt.

Let op! Heeft u een bewoners- of bedrijfsvergunning zeg deze niet op. Hiermee riskeert u dat bij een nieuwe aanvraag deze niet meer wordt toegewezen in verband met het bereikte vergunningenplafonds

Voor wie?
De parkeervergunning is uitsluitend bestemd voor medewerkers van ziekenhuizen, apotheken, verzorgings- en verpleeghuizen, huisartsenpraktijken en de GGD. De gemeente neemt deze maatregel om de reis van en naar zorglocaties en huisbezoeken bij patiënten zo makkelijk mogelijk te maken. Zorgverleners krijgen deze tijdelijke vergunning, omdat zij zijn aangewezen als de cruciale beroepen die nu extra inzet van hun personeel vragen om zorg te bieden aan patiënten met corona (COVID-19) in thuissituaties.

Huisartsen en verloskundigen die een stadsbrede parkeervergunning hebben vanwege de spoedeisende hulp krijgen het tweede kwartaal geen factuur. Ook zij hebben in deze periode recht op een tijdelijke gratis parkeervergunning.

Schuiven naar boven