Sorting by

×

Humanitas ontwikkelt unieke talentenscan voor Rotterdamse ouderen

Sinds vorige week is de nieuwe website van Talentenscan Humanitas officieel online. De Talentenscan is een initiatief van het Ouderenproject van Humanitas.

De Talentenscan
De Humanitas Talentenscan is een methodiek om te (her)ontdekken waar iemands talenten, interesses en mogelijkheden liggen. De methodiek is in 2019 bedacht en ontwikkeld in een samenwerkingsverband van twee social designers, Nicky Liebregts en Manon van Hoeckel en de senioren en medewerkers van het project Sociaal Isolement Ouderen van Stichting Humanitas.

De methodiek
Aan de hand van een goed doordacht kaartenspel visualiseren getrainde vrijwillige Talentenscan Coaches samen met senioren wat deze willen en kunnen. Met die informatie en de gesprekken die daarbij ontstaan gaan de coaches desgewenst op zoek naar een ‘passende’ klus of activiteit in de omgeving. Sommige senioren vinden het zelfinzicht wat ze hebben gekregen al inspirerend genoeg.

Bezoek de website op talentenscanhumanitas.nl

Schuiven naar boven