Sorting by

×

Ruim 1300 ouderen van Humanitas vinden patatje van Bram ‘in hun brievenbus’

In het teken van Nationale Ouderendag, krijgen ruim 1300 ouderen op 1 oktober een gratis patatje aangeboden door Bram Ladage. Het Rotterdamse familiebedrijf slaat de handen ineen met Handen van Humanitas om hun allereerste klanten van vroeger een smakelijke Ouderendag te bezorgen.

Sinds de coronapandemie is de eenzaamheid onder ouderen toegenomen: minder uitstapjes, minder bezoek en dus minder momenten om naar uit te kijken. Nationale Ouderendag, het jaarlijks terugkerende initiatief op de eerste vrijdag van oktober, komt dus heel gelegen. In het teken van deze dag doet Bram Ladage, die al in 1967 zijn eerste puntzakken patat verkocht op de Rotterdamse markt, een oproep aan alle jongeren: neem je grootouder, buurvrouw of oudoom mee aan de arm en trek erop uit in hun geliefde stadje. Daarbij mag de smaak van een Brammetje natuurlijk niet ontbreken. Daarom valt op 1 oktober bij alle 1300 cliënten aan wie Humanitas thuiszorg verleent een waardebon voor twee patatjes op de mat.

Patatbakker Bram Ladage is sinds dit jaar één van de Handen van Humanitas: een initiatief van de stichting Humanitas Rotterdam, die zich inzet voor de kwetsbare medemens. Voor Nicole van Namen (initiatiefneemster Handen van Humanitas) kwam deze samenwerking niet geheel onverwachts. ‘’Bram doet al jaren mooie dingen op Ouderendag om zijn allereerste klanten en mede-Rotterdammers in het zonnetje te zetten. Dit jaar zijn de cliënten die verzorging en/of verpleging thuis ontvangen van Stichting Humanitas de gelukkigen die mogen genieten van een gratis ‘Brammetje’. Zo’n uitstapje is een hele wenselijke onderbreking van het soms uitzichtloze ritme.’’

Als aftrap van dit initiatief is een groepje ouderen, wonend in Humanitas De Leeuwenhoek uitgenodigd bij het filiaal van Bram op het Kruisplein. Zij genoten van een heerlijk Brammetje.

Meer informatie over Handen van Humanitas op www.handenvanhumanitas.nl

Schuiven naar boven