Sorting by

×

Aboutaleb ‘beste burgemeester van de wereld’

010web feliciteert onze burgemeester!

Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb heeft (samen met burgemeester Philippe Rio van Grigny, bij Parijs) een internationale prijs gekregen. Hij wordt om zijn manier van besturen gelauwerd met de World Mayor Prize.

De City Mayors Foundation, een internationale denktank die zich bezighoudt met lokaal bestuur, reikt de prijs, een beeldhouwwerk, om de twee jaar uit. City Mayors: “Aboutaleb behandelt alle burgers als ‘Rotterdammers’, ongeacht hun afkomst en achtergrond”. “Beide burgemeesters delen een sterke overtuiging dat het hooghouden van de waarden van vrede, vrijheid, gelijke rechten en menselijke waardigheid essentieel zijn voor sociale samenhang”.

“Gedurende de Covid-pandemie hebben beide burgemeesters uitzonderlijk leiderschap getoond, vanaf het begin beseffend dat het virus de kwetsbaarste delen van de samenleving kan bedreigen”, schrijven de juryleden.

Schuiven naar boven