Sorting by

×

Rotterdamse JiJi vertrekt naar Haïti om slachtoffers aardbeving te helpen

De Rotterdamse JiJi (29) vertrekt naar vaderland Haïti om zelf slachtoffers van de aardbeving van 14 augustus jl., waar bijna 2000 mensen bij omkwamen, te helpen. Ze werkt in de zorg en vertrekt binnenkort. Een van de slachtoffers is haar eigen oom. Via Passie voor Haïti zamelt ze donaties voor de getroffenen in het land in.

JiJi besloot om haar bezoek aan het vaderland vanwege de uitvaart van haar oom te combineren met het organiseren van hulp. Dit ingegeven door de geluiden die er zijn dat er naar de vorige aardbeving op Haïti in 2010 veel hulpgeld en goederen aan de strijkstok is blijven hangen.

Zelft zegt ze: “De aardbeving heeft alles verwoest. Huizen en verzorgingsinstellingen zijn vernield, honderden mensen zijn gestorven, duizenden zijn gewond geraakt. Ook is er nog een tropische storm geweest waardoor er wateroverlast is gekomen. Het huisje van mijn moeder en de huisjes van familie van vrienden zijn verwoest. Alles is weg. Mijn moeder zelf is ziek en heel veel anderen hebben simpelweg de basisbehoeftes nodig waar ieder mens recht op heeft!”. Dit zijn de redenen die JiJi heeft om in eigen persoon te gaan helpen.

Via haar werkgever, Stichting Humanitas in Rotterdam, is er een groot aantal hulpmiddelen verzameld in de vorm van verpleegmaterialen. Dit werd deze week aan haar aangeboden zodat ze die alvast kan meenemen.

Schuiven naar boven