Sorting by

×

Streep door magneetvissen in Rotterdam?

Het seciale Team Explosieven Veiligheid van de Rotterdamse politie wil een verbod op magneetvissen in het Rotterdam-Rijnmond gebied. “Magneetvissen is levensgevaarlijk. het is niet de vraag of, maar wanneer er ernstige gewonden vallen”, dat zegt vandaag teamleider Peter kolster in de Telegraaf.

Magneetvissen, een soort schatzoeken, waarbij men met een sterke magneet naar kwijtgeraakte, weggegooide of gedumpte metalen voorwerpen in kanalen en singels zoekt, is in korte tijd populair geworden, mede door het tonen van vangsten op social media.

De gemeente volgt daarmee eventueel de landelijke trend, want in steeds meer gemeenten wordt deze hobby verboden. Niet alleen doordat er gevaarlijk explosief materiaal gevonden wordt, ook het vuil dat magneetvissers op de kant achterlaten is een probleem. Biologen klagen verder over aantasting van het onderwaterleven. Ook bestaat er risico op het stelen of vernietigen van historisch erfgoed. Wie bijvoorbeeld per toeval een mooie middeleeuwse sleutel vindt, is verplicht dit te melden.

Schuiven naar boven