Sorting by

×

‘Vluchthaven’/kunstatelier met sluiten bedreigd

Bij Via Kunst aan de Teilingerstraat 126 kun je binnenlopen en je creatieve hart luchten. Iedereen is welkom om te schilderen of met andere technieken een eigen kunstwerk te maken. Er heerst een ongedwongen sfeer. Als je er dan toch bent kunnen ze je ook helpen om bijvoorbeeld administratieve zaken te regelen, of samen na te denken over studiekeuze of werk.

Het is dé redding voor veel dakloze (potentiele) kunstenaars. Een atelier speciaal voor artistiek aangelegde verslaafden, daklozen en psychiatrische patiënten. Maar nu moet het dicht, want er is geen geld meer.

Deze week kregen ze te horen dat ze vanaf september niet meer welkom zijn. Het atelier leidt al jaren verlies en is om die reden onder de Nico Adriaans Stichting (NAS) terechtgekomen. Een stichting die via een potje van de gemeente het atelier open kon houden, maar die nu geen weg meer ziet om hiermee door te gaan.

Lees in het AD het verhaal van Esther de Vlam en de Nico Adriaans Stichting

Foto: Nico Adriaans Stichting

‘Vluchthaven’/kunstatelier met sluiten bedreigd
Schuiven naar boven