Sorting by

×

Aan de slag met de Benthuizerstraat

De Benthuizerstraat verdient een kleine facelift. Vinden bewoners en winkeliers. Ze schakelden kunstenares Xaviera Altena in, haar ideeën om de straat met kunst verfraaien werden onlangs gepresenteerd. Maar, er moet meer gebeuren. Zo komt er binnenkort gevelverlichting.

Bewoner Roy Heesakkers is actief betrokken bij deze ontwikkelingen. Hij vertelt: ‘We willen de straat veel meer eigen identiteit geven. Inspiratiebron daarbij is wel de West-Kruiskade.’ De geplande gevelverlichting wordt niet al te opvallend, vertelt hij. ‘We denken aan subtiele, sfeervolle verlichting, om het ’s avonds veiliger te maken. Bovendien staan er prachtige panden in de straat, die je met een paar lampjes heel mooi kunt uitlichten.’
Bewoners en winkeliers zijn daarnaast druk bezig met het opknappen van de buitenruimte. Verschillende ondernemers gaven hun winkelpanden al een nieuwe uitstraling. ‘Je ziet meteen dat dat iets doet’, zegt Roy. ‘Als een straat er mooi uitziet, dan trekt dat natuurlijk mensen. Maar je hebt als gebruiker ook meer respect voor de straat, dat is de gedachte.’

𝖵𝖾𝗋𝗄𝖾𝖾𝗋𝗌𝗏𝖾𝗂𝗅𝗂𝗀𝗁𝖾𝗂𝖽
De bewoners en winkeliers werken ook nog eens aan een plan om de verkeersveiligheid in de straat te verhogen. Roy legt uit: ‘De Benthuizerstraat is nu echt een doorgangsroute. Maar we willen de straat het liefst een beetje vertragen. Het veranderen in een plek waar mensen niet alleen graag doorheen rijden, maar ook graag in verblijven.’

De bewoners en winkeliers krijgen bij het uitdenken van de plannen hulp van de gemeente. Ook Havensteder is erbij betrokken. Om de ambities ook echt te realiseren, werd subsidie aangevraagd. Onder meer in de vorm van een bewonersinitiatief, wijkraad Oude Noorden keurde deze goed.

Heb je ook een mooi plan voor de buurt? En wil je dat samen met je buren realiseren? Dien dan een bewonersinitiatief in. Op www.opzoomermee.nl is alle nodige informatie te vinden.

Bericht: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/noord/

Schuiven naar boven