Sorting by

×

Sloop van het ‘Correct-pand’ wederom uitgesteld

Het is veel mensen een doorn in het oog, de graffiti op het oude Correct-pand, ofwel het oude Victoria theater op de Bergweg/Benthuizerstraat. Anderen vinden het juist weer een kunstwerk, maar een feit is- of ‘was’ beter gezegd nu, dat de moderne ‘kunst’ maar van tijdelijke aard zouden zijn. Het pand zou spoedig worden gesloopt.

Maar het lijkt een jaarlijks terugkerende traditie te worden, want hoewel de sloop al lang in gang zou moeten zijn, zijn de werkzaamheden wederom uitgesteld, naar verluidt tot september 2021. De traditie wordt dat jaarlijks gemeld wordt dat er ‘iets gaat gebeuren’, maar het gaat nooit door.

Allerlei beren op de weg moeten eerst worden overwonnen. De ontwikkelaar kan geen aannemer vinden voor de sloop. Beiden straten mogen niet worden afgesloten tijdens de werkzaamheden, de palen moeten eerst worden onderzocht, net als onderzoek dat nodig is om te kijken of er vervuilde grond aanwezig is.

Voor de vergunning van de sloop is heel wat geld betaald. Het intrekken is een uiterst middel als één en ander niet opschiet, maar daar zit inmiddels niemand meer op te wachten.

Schuiven naar boven