Sorting by

×

Vogelklas vraagt om hulp bij het redden van onderkoelde vogels

Door de aanhoudende koude komt bij Vogelklas Karel Schot de ene onderkoelde vogel na de ander binnen. Zwanen, reigers, meerkoeten, kokmeeuwtjes. Niet alleen de warmtekooien en warmtelampen maken er overuren, maar ook de medewerkers en vrijwilligers zelf.

Ze vragen daarom om hulp en leggen uit hoe je vogels kunt helpen bij het vinden van voldoende voedsel: ‘Watervogels, zoals zwanen, eten van nature veel plantaardig materiaal, maar ook granen, zaden, waterdiertjes enzovoorts. Het beste is om watervogels voer aan te bieden dat dicht bij deze behoefte ligt. Je kunt denken aan andijvie, boerenkool, maar ook aan bijvoorbeeld gesneden appel of simpelweg kippenvoer.’

Ook tuinvogels kunnen ieder extraatje nu goed gebruiken. Als extra energiebron kun je vetbollen en pinda’s ophangen. Op de site van de Vogelbescherming staan handige tips. Lees hier meer over hoe Vogelklas de Rotterdamse vogels de winter door probeert te helpen.

Foto: Vogelklas Karel Schot.

Schuiven naar boven