Sorting by

×

Feyenoord opent deuren Clubhuis Feyenoord

In Verzamelgebouw ’t Klooster gelegen op het Afrikaanderplein, de plek waar Feyenoord in 1908 haar eerste wedstrijden speelde, opent woensdagmiddag 6 maart 2019 Clubhuis Feyenoord. Een ontmoetingsplek voor de bewoners in de Afrikaanderwijk waar Feyenoord onder meer sport- en onderwijsprogramma’s zal gaan aanbieden.

Al jarenlang zet Feyenoord zich vanuit De Kuip in om inwoners van Rotterdam-Zuid een positieve verandering te laten doormaken. Deze functie gaat Feyenoord samen met Stichting Humanitas en Rotterdam Sportsupport nu nog directer vervullen in het gebied Feijenoord. In een faseringsproces werkt Feyenoord toe naar een volledige sport- en onderwijsprogrammering vanuit het Clubhuis. Op de twee sportvelden voor de deur zullen sportprogramma’s aangeboden worden, begeleid door Feyenoord buurtcoaches. In het Clubhuis bevindt zich een eigen leercentrum waar leerlingen van omringende basisscholen terecht kunnen voor naschoolse onderwijsprogramma’s. Clubhuis Feyenoord vestigt zich tussen de mensen, dus bewoners kunnen er binnenstappen om elkaar te ontmoeten en om workshops te volgen over bijvoorbeeld een gezonde leefstijl of Feyenoords werkgelegenheidsprogramma.

Ton Strooband, hoofd van Feyenoord’s maatschappelijke afdeling, is verheugd dat de club haar activiteiten nu nog dichter naar de inwoners van Zuid gaat brengen: ‘Om structurele, positieve impact te hebben, is steun vanuit de omgeving essentieel. Met Clubhuis Feyenoord brengen we onze maatschappelijke functie, als eerste voetbalclub van Nederland, direct naar de wijk. Onze maatschappelijk trainers en buurtcoaches zullen vooral buiten zijn. Tussen de mensen, contact leggen. Inspireren, aanjagen, verbinden. We wéten dat Feyenoord de kracht bezit om die rol te vervullen.’

Samenwerkingspartners
Feyenoord gaat vanuit het Clubhuis nauw samenwerken met Stichting Humanitas, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond: lokale partijen met overeenkomende doelstellingen voor de inwoners van Rotterdam-Zuid. Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Stichting Humanitas ‘Wij zijn oprecht blij en trots dat een icoon als Feyenoord binnen haar maatschappelijk beleid een samenwerking met ons aangaat. Stichting Humanitas gaat als verantwoordelijke en betrokken welzijnsorganisatie in het gebied Feijenoord een belangrijke rol spelen bij de uitvoering en invulling van dat beleid. Dat is noodzakelijk, want alleen door de krachten te bundelen kunnen wij het verschil maken. De opening van Clubhuis Feyenoord is hier een mooi voorbeeld van.’ Directeur van Rotterdam Sportsupport Gert-Jan Lammens beaamt dat volledig: ‘Samen met Feyenoord en Humanitas willen we nog meer mensen in Feijenoord blijvend in beweging brengen.’

Ook RTV Rijnmond neemt plaats in Clubhuis Feyenoord. Hoofdredacteur Ib Haarsma is enthousiast over het bijzondere initiatief: ‘RTV Rijnmond zet in om dichtbij de mensen te zijn. We willen een duurzame relatie aan gaan met de inwoners in ons uitzendgebied: vandaar dat we investeren in samenwerkingsvormen die dat bevorderen. Wij willen informeren en inspireren. Doordat we nu fulltime aanwezig zijn op zuid, kunnen we echt luisteren en zien wat er speelt in dit specifieke gebied van de regio.’

Schuiven naar boven