Sorting by

×

Eindelijk, de tattoo-shop in het seniorencentrum wordt officieel geopend!

Het is nog steeds een groeiende trend, het laten zetten van een tatoeage, nu de opvattingen in de maatschappij zijn veranderd en tatoeages steeds meer geaccepteerd worden.

Na berichtgeving eind maart over een tattoo-shop bij de Rotterdamse zorgorganisatie Humanitas, waarvan velen dachten dat het een 1 april grap was, is het dan zover. Op vrijdag 13 juli opent om 15.30 uur tattoo-shop Inktramuraal in het zorgcomplex Humanitas Akropolis aan de Achillesstraat 290 in Rotterdam.

Niet alleen ouderen
De shop wordt gerund door Humanitas werkneemster en hulpverleenster Rebecca Leidelmeijer. Steeds vaker bemerkt zij dat een tatoeage niet alleen of helemaal niet wegens esthetische redenen wordt gezet. Tatoeages hebben van oudsher een functie, betekenis of zijn onderdeel van een ritueel. Ook vandaag de dag wordt het zetten van een tatoeage regelmatig gebruikt ter afsluiting van of ter herinnering aan een gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan een herinnering aan een overledene. Ook zijn tatoeages rechtsgeldig bevonden ter aanduiding van een niet-reanimeren-wens of het lijden aan een aandoening, zoals epilepsie. Deze vormen gaan verder dan alleen de kunst en vragen extra vaardigheden van de tatoeëerder. “Onze tattooshop moet een verlengstuk zijn van de dienstverlening die we bieden binnen Humanitas, van jong tot oud, en de drempel moet voor iedereen laag genoeg zijn om overheen te stappen, letterlijk en figuurlijk,” aldus Rebecca Leidelmeijer. “En natuurlijk is iedereen ook welkom voor gewoon een mooi plaatje.”

Unieke samenwerking
Humanitas bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk staat voor samenwerking op allerlei vormen in het brede sociale domein. Hij vult aan: “Wij zien inderdaad dat mensen een tattoo willen omdat het hen helpt bij het verwerking van bijvoorbeeld verlies en rouw of gewoon omdat het een lang gekoesterde wens is. Dat willen en kunnen wij dus faciliteren door de samenwerking met Inktramuraal. Daarnaast vind ik initiatieven die vanuit collega’s komen vrijwel zonder uitzondering interessant, want die komen doorgaans recht uit het hart en ontstaan vanuit de ervaringen die worden opgedaan door het werk. Natuurlijk is de tattoo-shop er niet alleen voor senioren. Op deze alternatieve wijze komen we ook in contact met jongeren, om via deze weg in gesprek te komen ook over een breed scala aan problematiek.”

Schuiven naar boven