Sorting by

×

Geslaagde opening pop-up leescafé ’t Klooster

Woensdag 30 mei a.s. werd aan het Afrikaanderplein 7 het pop-up leescafé ’t Klooster geopend, een samenwerking tussen Bibliotheek Rotterdam en Stichting Humanitas.

Pop-up leescafé ’t Klooster is er voor jong en oud; alle bewoners uit Feijenoord zijn welkom! Het leescafé is dé plek om een boek uit te kast te trekken of tijdschrift van de stapel te pakken. Bezoekers kunnen neerploffen in de leeshoek maar ook zitten aan de grote leestafel of plaatsnemen in een van de zithoeken. De bar is altijd geopend voor heerlijke koffie, huisgemaakte soep of een gratis zelf te tappen glaasje fruitwater.

Tijdens deze openingsmiddag werden verschillende activiteiten voor de kinderen uit de wijk georganiseerd. Zo kwam kinderboekenschrijfster Arienne Bolt voorlezen uit haar boek De laatste reis van de Ballerinus en konden kinderen op de foto met Dolfje Weerwolfje. Ook waren er knutseltafels en gezonde hapjes. Meer dan 150 kinderen waren deze middag aanwezig.

Het pop-up leescafé werd geopend met een welkomstwoord van Gijsbert van Herk (Bestuursvoorzitter, Stichting Humanitas) en Annerie Brenninkmeijer (Manager Bibliotheken, Bibliotheek Rotterdam). Na afloop vond er in het leescafé een borrel plaats, met hapjes van de lokale koninginnen van de keuken: de African Queens.

Het leescafé is een tijdelijke invulling van het entreegebied van ’t Klooster aan de Afrikaanderplein-zijde. De realisatie van het leescafé en de samenwerking tussen de verschillende partijen is een eerste stap in de herontwikkeling van het pand en (culturele) invulling van dit voormalige wijkcentrum.

Foto: Dennis Gaertman

Schuiven naar boven