Sorting by

×

Voor negen uur geen brood

In het kader van onbekende bekende Rotterdammers.

Rotterdam heeft door de jaren heen ontelbare onbekende bekende Rotterdammsers gekend, alleen zegt de term het al, bekend bij een select groepje, een wijk, een buurthuis of een straat. Maak ze bekender bij een groter publiek, stuur ook (een) foto(‘s) en omschrijf wie de onbekende bekende is en waarom hij/zij zo wereldberoemd was in een beperkte kring.

Deze foto ontvingen we van Ernst Overbosch en hij schrijft: “Hierbij een oude foto van een onbekende bekende Rotterdammer die in de Stampioenstraat voor de woning 45a gemaakt is.
Het gaat om de broodbezorger van Bakkerij van de Jagt uit de Roentgenstraat, deze kwam eind jaren 50, begin jaren 60 in de straat het brood bezorgen met een grote bakkerswagen die was voorzien van een motor. Hij kwam meestal om dezelfde tijd, ik meen dat er in die tijd niet voor 9 uur ’s morgens brood verkocht mocht worden.”

Dat laatste klopt en er werd streng op gecontroleerd. Vanwege het tegengaan van oneerlijke concurrentie werden bakkers en broodverkopers gehouden aan strenge regels die de tijden van bakken en verkoop regelden. Controleurs van de Nederlandse Bakkerijstichting controleerden streng. Wie er meer over weet te vertellen, reageer hieronder!

Eén gedachte over “Voor negen uur geen brood

  1. Ik dacht dat het me moeder was die de bakker betaald. Heel mijn jeugd heb ik in de roentgenstraat op nr 99 door gebracht naast de winkel van Storm en Ranke. Iets verder op zat het safe van Piet van der pol en op de hoek rosestraat De witte ballon. Mijn vader Wim van der Vlies speelde accordeon en had een houten been. Mogelijk zijn er mensen die mijn vader kende. Ik ben mijn levensgeschiedenis aan het schrijven en zou het leuk vinden om reacties te krijgen.

    Suzan Lagrand van der Vlies

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven