Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


stichting_humanitas

Stichting Humanitas

Stichting Humanitas vestigde in 1988 het Jan van der Ploeghuis in de Hooglandstraat en, net buiten de wijk, het zorgcomplex van Humanitas aan de Bergweg (Bergwegplantsoen, Liskwartier). Tegenwoordig beheert Humanitas geen vastgoed meer, maar levert nog wel de zorg op beide locaties.

In 1959 werd de Stichting Humanitas (ouderenzorg) opgericht door de Vereniging Humanitas, afdeling Rotterdam, met het doel huisvesting en verzorging te bieden aan de ouder wordende mens. De eerste jaren richtte deze Stichting zich vooral op huisvesting en verzorging in wat toen nog bejaardenoorden werden genoemd. Eind jaren tachtig bedacht Humanitas een nieuwe woon- en verzorgingsvorm: het “zorghuis”. Dit was een eerste stap in het scheiden en van wonen en zorg. Bewoners huurden een woning en konden zelf kiezen welke zorgverleners zij inschakelden. Een andere toen zeer vernieuwende ontwikkeling was de “levensloopbestendige woning”. In deze woning kunnen bewoners ook blijven wonen als zij intensieve zorg nodig hebben. Zorg die je vroeger alleen in een verpleeghuis kon krijgen.

Na een fusie met Humanitas Thuiszorg en Maatschappelijke Dienstverlening in 2009 levert Humanitas tegenwoordig ook 'welzijn'.

Bron: https://stichtinghumanitas.nl

stichting_humanitas.txt · Laatst gewijzigd: 2021/08/29 00:47 door admin2312