Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


frans_mets

Frans Mets

In 1960 startte Frans Mets (gesteund door zijn vrouw) met compagnon de Keehnen het bedrijf Keehnen & Mets aan de Zwart Janstraat in Rotterdam. In de beginperiode richtte men zich voornamelijk op scheepsstoffering en het volledig inrichten van particuliere woningen. Daarnaast verzorgden ze de befaamde zitkussens voor Feyenoord en Sparta Rotterdam. Eind jaren 60 werden ook nog eens twee cadeauwinkels geopend in IJsselmonde en aan de Schiedamseweg.

Aan de Zwart Janstraat richtte Keehnen & Mets zich al op het volledig inrichten van particuliere woningen.

Groei en splitsing

Hierna werden twee panden in de Zwart Janstraat bij het bedrijf betrokken. In 1966 besloten Keehnen en Mets ieder hun eigen weg te gaan waarbij het bedrijf onder de naam Frans Mets interieurs en kunstnijverheid verderging. Frans Mets junior werd in december 1977 de nieuwe bedrijfsleider.

Vanaf de jaren 70 stond het bedrijf bekend als dé Bar- en Barkrukkenspecialist van Nederland.

De Slaapshop

In 1981 nam Frans Mets opnieuw een pand in de Zwart Janstraat over en besloot de daar al gevestigde beddenspeciaalzaak volledig te restylen. Deze nieuwe winkel werd De Slaapshop genoemd en zoon Ron Mets werd als bedrijfsleider aangesteld.

Verhuizing naar Bergschenhoek

In 1983 werden de grenzen verlegd naar Bergschenhoek. Frans Mets had aan de Bergweg Zuid een oude boerderij gekocht en omgebouwd tot een Bedderij.

Bron en foto: https://www.fransmetsdebedderij.nl

frans_mets.txt · Laatst gewijzigd: 2021/08/03 12:43 door admin2312