Rotterdam en nostalgie


010Web Rotterdam en nostalgie is de website bij de populaire Facebookpagina.

Na geruime tijd inactiviteit, is de website sinds januari 2017 weer online.


We zitten midden in het omzetten van oud naar nieuw, dus het kan zijn dat sommige onderdelen er niet helemaal ‘jofel nootje’ uitzien nog, maar daar wordt aan gewerkt!


De laatste berichten:

 • Amateurbeelden Rotterdam, begin jaren tachtig

  Amateurbeelden Rotterdam, begin jaren tachtig

  De kwaliteit is niet zo heel erg goed, met name de kleuren zijn om te huilen, maar deze amateur beelden geven toch een mooi beeld van Rotterdam, beginjaren tachtig.  
 • Heb je er ook gezwommen, Zwembad West?

  Heb je er ook gezwommen, Zwembad West?

  Wat leuke oude beelden van het oude Zwembad West. De opening, maar we zien ook wat aardige actiebeelden van zwemende en duikende jeugd. Heel wat mensen deed het pijn toen het zwembad afbrandde op 26 mei 1987. Het nieuwe zwembad was veel kleiner en deed op geen enkele wijze aan het oude denken.  
 • Op de Straatweg, vroeger en nu

  Op de Straatweg, vroeger en nu

  Beweeg de schuifbalk heen en weer en til daarmee een tipje van de sluier van de geschiedenis van de Straatweg (Hillegersberg) op.
 • Waar stond het Eudokia Ziekenhuis eigenlijk?

  Waar stond het Eudokia Ziekenhuis eigenlijk?

  Voor wie het zelf nooit heeft gezien. Het Eudokia Ziekenhuis, waar stond dat eigenlijk? We staan op de Bergweg en kijken naar wat nu het Eudokiaplein is. Hier stond vroeger het Eudokia Ziekenhuis (tot begin jaren negentig). Schuif de balk heen en weer.
 • Dakpark in Rotterdam-West

  Dakpark in Rotterdam-West

  Als je het niet weet, dan zie je het niet. Dat geldt zeker voor de grootste daktuin in Europa, dakpark Marconiplein. Dit prachtige park is het resultaat van een bewonersiniatief zo’n 15 jaar geleden. Samen met de stad en projectontwikkelaars heeft de buurt het park zelf ontworpen. Dit maakt dit park dan ook zo bijzonder, […]
 • November 2013

  November 2013

  Foto van de maand november 2013. De Heer Bokelweg.
Print Friendly